Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
GRZECHu
Gość
|
Wysłany: 30 Lip 2006 12:59 Temat postu: Zwijacz pasow przednich |
|
|
Chyba wiekszosc ma ten problem z pasami - nie zwijaja sie w ogole lub tylko troche. Wczoraj przykrecajac uchwyt na gasnice postanowilem zajrzec czemu to tak salbo chodzi. Duzo zajmuje czasowo dobranie sie do samego zwijacza.
Wykrecilem mechanizm zwijacza z auta i rozwinalem pas do samego konca, beben na ktory pas sie nawija ma szczeline przez ktora przeklada sie pas a nastepnie blokuje sie go metalowym prętem aby z niej nie wypadl. Wyciagnalem go z tej szczeliny blokujac beben przed zwinieciem, nastepnie obrocilem go kilka razy (naciagajac sprezyne). Jak sie okazalo sprezyny nie da sie duzo naciagnac bo jest juz prawie na samym swym koncu.
Efekt: pas nadal sie nie zwija (no moze minimalnie sie poprawilo), stracilem 3 godziny na poskladanie siedzen, boczkow... (mialem maly problem z siedzeniem)
Moze tym postem zaoszczedze komus czasu, zeby nie marnowal go jak ja to zrobilem - z drugiej strony odkrylem oryginalne miejsce na podnosnik, rurke odprowadzajaca wode z zamka bagaznika (u mnie odprowadzaka do wewnatrz) oraz rurke odprowadzajaca wode z dachu (mialem ja zatkana)
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
SEBOL_MKS
stary wyjadacz
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: 30 Lip 2006 14:16 Temat postu: |
|
|
Jakby co to mam pasy przednie które się zwijają i mogę oddać je za dobrą kase.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
0l0
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: SG\Gliwice Płeć: GA16DS / GA16DE
|
Wysłany: 13 Gru 2013 22:23 Temat postu: Re: Zwijacz pasow przednich |
|
|
GRZECHu napisał: | Chyba wiekszosc ma ten problem z pasami - nie zwijaja sie w ogole lub tylko troche. Wczoraj przykrecajac uchwyt na gasnice postanowilem zajrzec czemu to tak salbo chodzi. Duzo zajmuje czasowo dobranie sie do samego zwijacza.
Wykrecilem mechanizm zwijacza z auta i rozwinalem pas do samego konca, beben na ktory pas sie nawija ma szczeline przez ktora przeklada sie pas a nastepnie blokuje sie go metalowym prętem aby z niej nie wypadl. Wyciagnalem go z tej szczeliny blokujac beben przed zwinieciem, nastepnie obrocilem go kilka razy (naciagajac sprezyne). Jak sie okazalo sprezyny nie da sie duzo naciagnac bo jest juz prawie na samym swym koncu.
Efekt: pas nadal sie nie zwija (no moze minimalnie sie poprawilo), stracilem 3 godziny na poskladanie siedzen, boczkow... (mialem maly problem z siedzeniem)
Moze tym postem zaoszczedze komus czasu, zeby nie marnowal go jak ja to zrobilem - z drugiej strony odkrylem oryginalne miejsce na podnosnik, rurke odprowadzajaca wode z zamka bagaznika (u mnie odprowadzaka do wewnatrz) oraz rurke odprowadzajaca wode z dachu (mialem ja zatkana) |
Witam
mam podobny problem - naciągnołem sprężyny ale pomogło na 3-4 miesiące. Od lata jeżdźę ze zdemontowanymi boczkami bo chcę coś z tym zrobić. Może ktoś ma jakąś sprawdzoną radę poza dociągnięciem sprężyny???
najchętniej wymienię na jakieś nowe z innego auta - ktoś kiedyś wspominał że pasują z innego samochodu.
Jeśli faktycznie tak jest to bardzo proszę o informację z jakiego modelu auta mógłbym kupić nowy zamiennik.
Dzięki i pozdrawiam
0l0
|
|
Powrót do góry |
|
|
majchrzok
stary wyjadacz
Przeczytał: 6 tematów
Pomógł: 6 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wągrowiec Płeć: GA16DS / GA16DE
|
Wysłany: 13 Gru 2013 23:42 Temat postu: |
|
|
mozna skrócić pas o ok 20-30 cm i zwija sie wtedy jak marzenie
|
|
Powrót do góry |
|
|
komorokoro
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa Żoliborz Płeć: SR20DE
|
Wysłany: 14 Gru 2013 16:38 Temat postu: |
|
|
można kupić szelki i ma się wyje ne
|
|
Powrót do góry |
|
|
Miskowski
Przeczytał: 3 tematy
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Łódź Płeć: SR20DE
|
Wysłany: 04 Sty 2025 0:51 Temat postu: |
|
|
Zwijacz jest identyczny w Mitsubishi Pajero II ale nie ma gwarancji, że będzie się lepiej zwijał. Właśnie zakupiłem oba dostępne teraz na Allegro, oba ze strony pasażera, która jest mniej używana, więc jest szansa, że któraś sprężyna jeszcze żyje. Zobaczymy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|